November 2006 Archives

cuma 140 atlit? Ga ada tim Bola Basket, Bola Volley?
| | Comments ()
buat yang masih merasa ada logat daerah hehehe. :D
| | Comments ()
smackdown perlu do smackdown? :)
| | Comments ()
according to a report from Windows Live, nearly half of Asia online population are blogging, that means = about 150 millions blogger in Asia only (!). More interesting stats such as 40% blogs have less than 10 visitors/week are on the report. Anybody has link to the original one?
| | Comments ()
di ranking 134, dan mendapat kategori Mostly Unfree. Economic Freedom di definisikan sebagai makin minimnya campur tangan pemerintah dalam aktifitas ekonomi. Indeks ini hasil riset dari Heritage Foundation yang mempromosikan kapitalisme dan filosofi small government. Ranking 1 dan 2? Hong Kong dan Singapore.
| | Comments ()
eksperimen menulis buku bersama untuk membuktikan hipotesis the wisdom of crowds, karena selama ini buku2x ttg kelebihan komunitas daripada individu, justru ditulis oleh seorang penulis. Dari Wharton + MIT Sloan School.
| | Comments (1)
a full day of blogging! Saturday & Sunday, 2,3 December 2006, Sabuga ITB, Bandung. Discussion, Workshop, Training, Games and Internet Access, all free. Have fun guys :D
| | Comments ()
do you think Indonesia is there on the list? What about on the top 35?
| | Comments (1)
naik pangkat! Makan-makan! :D
| | Comments (1)
untuk yang dulunya sekolah disana tentunya.
| | Comments (5)
[moleskineasia.com] ternyata sekarang sudah ada ya di Jakarta. More about Moleskine
| | Comments (2)
on MarkPlus News. :)
| | Comments ()
[flash game] way cool! :D
| | Comments ()
on MetaFilter. :D
| | Comments (2)
hasil studi tentang korporate blogging dari Northeastern University.
| | Comments (3)
list jenis-jenis argumen dengan logika yang salah. Ga baru dan susah mau dihapalin semua.
| | Comments ()
visualisasi proses problem solving yang luar biasa.
| | Comments ()
is the equivalent term of blogging in Arabic. The word means to chronicle and it just recently coined this year.
| | Comments ()
pernah dengar juga beberapa pengalaman teman-teman yang mengurus di daerah lain. Pengalaman pribadi gue di Kantor Imigrasi Bandung, prosedur dan lain-lainnya lumayan baik.
| | Comments ()
ooo ternyata itu soal bakat heheh
| | Comments ()
met with him during the Asia 21 Summit. He's the Head of Asia Business Development for Mozilla Corporation and the Marketing Director of Mozilla Japan. Gen also has another Asia 21 Flickr Set and my picture as panel speaker. :D
| | Comments (1)
on my Flickr page
| | Comments ()
and The Conservatives, a two part series from ABC Channel in Australia. Link is to the transcripts. [via the Macam2x]
| | Comments ()
:D in Indonesian: Sejuta topan badai!
| | Comments ()
[.pdf] full title is: The Representation of ‘The Holy Virgin’ in the Urban Society Teenage Sexuality in Two Indonesian Movies: ‘Virgin’ and ‘Jomblo’ by of S.M.Gietty Tambunan (UI) presented at Asia Youth Culture Camp in Oct. Who knows that these two movies has academic values :D
| | Comments (2)
Indonesian Web Competition is here for the fifth time. Registration open until 1st Jan 07 and available are entrance for Corporate, Individual and Student (coming soon). I'll be one of the (less important hehe) judges, like last year. :)
| | Comments (6)
88 tahun setelah kematiannya, sumbangsih Minke untuk negeri ini akhirnya diakui. Pembaca Tetralogi Pram tentu tidak asing dengan tokoh Minke atau R.M. Tirto Adhi Soerjo ini, pendiri Medan Prijaji juga Sarikat Dagang Islam (yg kemudian menjadi SI ini) selain pantas diberi gelar bapak pers nasional, juga pernah berprofesi menulis adpertensi. Minke adalah seorang Copywriter! :)
| | Comments ()
postingan buat yang waktu smp, sma, kuliah suka maen basket tapi sekarang udah jarang, kayak gue. *liat perut*
| | Comments ()
me: 70%. Lumayaaan :p
| | Comments (2)
by UNDP just released. Indonesia is #108 from 177 countries.
| | Comments ()
[wikipedia]. Useful if you have toddler in the house. Ada sumber lagu-lagu anak-anak Indonesia juga ga yah?
| | Comments ()
If it's on Internet than it must be true. Not! In the same front with Snopes.com and other urban legend reference site (though more recent), this blog try to catches Indonesian Hoaxes circling on Internet.
| | Comments (5)
dari yang sudah mencoba, ternyata hanya untuk pemegang passport beberapa propinsi saja. Jadi inget kapan sebenernya jeruji FISKAL ini akan dilepas? :D
| | Comments ()
bwaahahaha, over at okke's blog. :D
| | Comments ()
Legend of Drunken Master! :D
| | Comments (2)
versi online buku Where's Waldo, seru! Ayo cari-cari Waldo :D
| | Comments (5)

bung-tomo.jpg
Link ke biografi para pahlawan nasional. Picture is Bung Tomo bersumber disini. [via Jay].
| | Comments ()
pemilihan menentukan mayoritas di Senat dan House Amerika Serikat tengah berlangsung. Untuk saat ini House sudah di take over kembali oleh partai demokrat setelah 8 tahun ini dalam kekuasaan Republik, dan rupanya salah satu yang terpilih adalah Keith Ellison, anggota US House pertama yang beragama Muslim.
| | Comments (1)
blog 80-an membahas Enid Blyton's Lima Sekawan!. Ayo yang mau nostalgia jaman "normal" sebelum Indonesia diserbu komik jepang silahkan klik hehe.
| | Comments (34)
Begitu data Dave Sifry pendiri Technorati dalam laporan biannual-lnya: State of the Blogosphere, October 2006
| | Comments ()
TIME Asia has release its list of 60 Asian Heroes, included are: Gandhi, Amartya Sen, King Bhumibol Adulyadej, Bruce Lee and do you know that Freddy Mercury of Queen real name was Farrokh Bulsara? :D Indonesia contributed two names on the list: Rudy Hartono and Mohammad Hatta (that they managed to misspell to Hohammad Hatta on the index page)
| | Comments (4)
SK Thew, a Malaysian blogger who frequently visit Jakarta asks [via Unspun]. City to city comparison, do we dare to compare Jakarta with KL? Indonesian living in KL, any comment? I'll throw down my review of Bangkok too. :D
| | Comments ()
secinta apa kamu sama layanan web favorit kamu? Google, IMDB, Flickr, Yahoo? Kamu pikir gampang nebak mana logonya yang bener? Susah tahuuu! hehe
| | Comments (2)
*Again with Thailand Sep Coup*. Underground news of Thailand anti-coup movements that does not appear on mainstream Thai media. [via Bangkok Pundit]
| | Comments ()
add that with free 5 email accounts and traffic report. What's the catch? It's from Microsoft :D
| | Comments (2)
is an Indonesian blog to learn Arabic. Funny, I just realized that blog makes a wonderful tools to learn languages. It came in short installments and can be categorized for vocabulary, grammar etc. Like many Indonesian, I can read arabic, but most of the time does not understand it. Ayo belajar bahasa Arab. :D
| | Comments (3)
adalah blog milik Elvi Susanti, ibu dosen yang mantan wartawan dan penyiar berisi info ttg film dan drama Korea. Gue ga terlalu ngikutin sih, tapi Nita lagi terhanyut Korean Wave, ternyata skrg ada blognya. :)
| | Comments (1)
Indonesian Wikipedian will love this. :D There's clearly a huge increase in interest regarding Wikipedia over the years, as the Google Trends showed. The trends even surpasses Indonesian interest in... blog.
| | Comments (8)
a Fast Company article.
| | Comments ()
he was a one of the Indonesianist scholar, renown for his extensive research on culturel anthropology.
| | Comments ()
adalah situs resmi konsorsium universitas-universitas (dan organisasi lain) yang menawarkan OpenCourseWare alias materi kuliah yang tersedia (open) online gratis untuk semua orang. Ada universitas Thailand lo ikutan :)
| | Comments ()

About this Archive

This page is an archive of entries from November 2006 listed from newest to oldest.

October 2006 is the previous archive.

December 2006 is the next archive.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

Join My Community at MyBloglog!
 
Powered by Movable Type 4.01